Voedsel en spiritualiteit
Richt je op de bron van Licht
 

Cholesterol veroorzaakt geen hart -en vaatziekten

Mensen met een laag cholesterolgehalte hebben méér kans op een hartinfarct. Zo blijkt uit diverse onderzoeken uit Scandinavië en Rusland. In Zweden en Rusland wordt door lokale hartstichtingen gewaarschuwd voor een te laag cholesterolgehalte. Uit Fins onderzoek blijkt dat mensen met een laag cholesterolgehalte 5 maal zo grote kans hebben op een hartinfarct.

In Nederland en de VS waarschuwen hartstichtingen juist voor een hóger cholesterolgehalte. Alles wijst erop dat een hoog cholesterolgehalte niet leidt tot een hartinfarct of aderverkalking.


Wetenschappelijke noot

Uffe Ravnskov Feiten en fabels over cholesterol

Dit artikel behelst een alternatieve visie. De hoofdmoot van wetenschappers zegt dat cholesterol, ook uit voeding de oorzaak is van hart –en vaatziekten. Echter, dit artikel meldt de theorie van Ravnskov, dat cholesterol stoffen vervoert die aderverkalking tegen gaan. De aderverkalking wordt dus niet veroorzaakt door cholesterol, maar is het lichaamseigen reparatiemechanisme. Het lichaam maakt zelf cholesterol aan, en dat kan nooit verkeerd zijn. De wetenschap ziet het als een fout van het lichaam dat het te veel cholesterol aanmaakt.
De implicaties zijn enorm. Cholesterolverlagers hebben bijvoorbeeld als bijwerking geheugenverlies, Dat staat tenminste in de bijsluiter. 

Onze hersenen bestaan voor 30% uit cholesterol, dus als we een cholesterolverlager innemen, is dat logischerwijs slecht voor de hersenen en het geheugen, in de alternatieve visie van Ravnskov, die ook door de redactie van lichtplant wordt aangehangen.


Cholesterol helpt juist ons lichaam gezond te houden


Wetenschap wordt genegeerd

Uffe Ravnskov heeft als hoofdonderzoeker meerdere onderzoeken en rapporten gepubliceerd. De belangrijkste is die waaruit blijkt dat verhoogd LDL-cholesterol geen verband heeft met hogere sterfkans voor ouderen. 

Hij onderzocht ruim 68.000 mensen en zag geen verschil in leeftijd waarop mensen overlijden tussen de groep met hoog LDL en laag LDL-cholesterol. In dit onderzoek wordt onder andere gezien dat verhoogd cholesterol niet leidt tot grotere kans op hartaanval.
Zijn onderzoeken worden structureel genegeerd.


Cholesterolgehalte zegt niets hartaanvalrisico

Cholesterol Hart

Sommige mensen die zijn overleden hadden een hoog cholesterolgehalte, andere weer een laag cholesterolgehalte. Er valt geen peil op te trekken. Er zijn in de hele wereld wetenschappelijke bewijzen te vinden dat cholesterol en het krijgen van hartaanvallen geen wetenschappelijke correlatie hebben. 

Met andere woorden: een hoog cholesterolgehalte leidt nooit tot een hartaanval. Dit staat in schril contrast met beweringen die Unilever jarenlang dagelijks heeft gedaan als het gaat om de verkoop van boterachtige broodsmeersels onder de naam margarine. Overigens heeft Unilever de margarinetak verkocht, waarschijnlijk omdat margarine steeds meer negatieve publiciteit kreeg. 

Daar wordt linolzuur aan toegevoegd omdat dit cholesterolverlagend zou werken en het daarmee hart- en vaatziekten zou tegengaan. Overigens mocht Unilever zijn margarineproduct niet meer aanprijzen als een product met medicinale werkingen, op grond van nieuwe regelgeving uit de EU.


Misverstand en leugen

Margarineproduct Becel is jarenlang gepromoot als zijnde een middel om hart- en vaatziekten te voorkomen. Officiële instanties zeggen geen kwaad woord over linolzuur maar vele wetenschappelijke onderzoekers, waarvan schrijver en onderzoeker Dr. Ravnskov uit Zweden de belangrijkste is, melden dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat linolzuur helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen.
Berust het gegeven dat linolzuur goed is voor het hart op een misverstand? Volgens onderzoekers als Melchior Meier en Dr. Uffe Ravnskov wel.


Robert van Hoenselaar

Ook onderzoeker Robert van Hoenselaar stelt grote vragen bij het gezondheidsaspect van linolzuur tegen cholesterol. Wat is er aan de hand? De industrie produceert al jarenlang broodsmeersels met ziekmakende transvetten erin. 

Dat transvetten niet goed zijn voor de mens, daarover is iedere wetenschapper het eens. Unilever beweerde jarenlang dat hun transvetrijke product niet ongezond was door het toevoegen van linolzuur. Het bedrijf promootte dit Becel-broodsmeersel als zijnde 'goed voor het hart'. 

Het had daarmee het Voedingscentrum en de Hartstichting aan zijn zijde. Nu is het echter zo dat deze twee organisaties gesponsord werden door Unilever dus het kunnen geen onafhankelijke organisaties genoemd worden. 

Er zijn talloze wetenschappelijke bewijzen dat Unilever zijn ogen sluit voor de werkelijkheid en de leugen opzettelijk verder verspreid via instituten die door hen gesponsord worden zoals het Voedingscentrum, de HBO-opleiding diëtetiek en de Hartstichting. 

Waarom doet Unilever dat? Het antwoord is simpel: een product met een aura eromheen dat suggereert dat het goed is voor de gezondheid, verkoopt beter. Sinds vernieuwde regelgeving uit Europa mag Unilever zijn product niet meer verkopen met het credo dat het goed is voor het hart. 

Als reactie hierop heeft Unilever het logo van Becel veranderd in een 'hartje' om zo nog de link met het hart te maken. Dat is wel toegestaan.


Linolzuur zorgt voor hartinfarcten

Cholesterol en ons hart Laat je hart stralen

In werkelijkheid is het juist linolzuur dat voor hartinfarcten zorgt, zegt onder andere Mary Enig van de universiteit van Maryland. Producten met linolzuur promoten als 'gezond voor het hart' is in Canada niet toegestaan omdat Canadees onderzoek uitwees dat linolzuur gevaarlijk is voor de volksgezondheid. In Nederland mocht 

Unilever nog even doorgaan met het produceren van producten waarvan de kans op een hartinfarct vergroot wordt, terwijl men het omgekeerde beweert. Er zijn legio aan wetenschappelijke bewijzen dat linolzuur hartinfarcten veroorzaakt.


The International Network of Cholesterol Skeptics

Er is een hele vereniging ontstaan van wetenschappers en wetenschappelijke publicisten die het verband tussen cholesterol en hart- en vaatziekten ontkennen omdat de wetenschappelijke basis voor deze bewering ontbreekt. 

Deze vereniging heet ¨The International Network of Cholesterol Skeptics¨ en bestaat uit wetenschappers die keer op keer geen gehoor vonden voor hun bevindingen omtrent de waarheid rond cholesterol. Wetenschappers die het verband tussen cholesterol en hart- en vaatziekten ontkennen lopen risico om hun baan te verliezen. Dat is een vorm van censuur. Een bekend Nederlands lid is Melchior Meijer. Hij schreef een artikel waarin stond dat het verband tussen cholesterol en hart- en vaatziekten niet is aangetoond. 

Dit artikel is niet gepubliceerd na druk van de Hartstichting en het Voedingscentrum. Beide organisaties waren door Unilever op de hoogte gebracht van de aanstaande geplande verschijning van het artikel. Omdat het artikel een gevaar was voor de miljardenwinsten en de betrouwbaarheid van het Unilever concern heeft men hun macht gebruikt om het artikel te censureren.


Cholesterolmedicijnzwendel

Cholesterol Statines is zwendel zo zeggen artsen

Sommige hartchirurgen noemen de zwendel van cholesterolmedicijnen groter dan de zwendel van Madoff, die 50 miljard dollar verduisterde. Behandeling en onderzoek naar statines, een zogenaamde medicatie tegen cholesterol kost in de VS alleen al 100 miljard per jaar. Statines hebben nog nooit geholpen bij vrouwen en mensen boven de 65. Het is dus een ondeugdelijk medicijn met een groot scala aan gevaarlijke bijwerkingen wat telkens weer aan patiënten (of moet je slachtoffers zeggen?) wordt voorgeschreven.


Cholesterol ten onrechte gedemoniseerd

Door de medicijnindustrie is cholesterol gedemoniseerd. Allerlei gezond voedsel zoals eieren, kaas, kokosnootolie, roomboter en chocolade worden daarbij ook gedemoniseerd. In eieren zitten erg veel gezonde stoffen, net zoals in roomboter, kaas en cacao. 

Hele volksstammen gooien eigeel weg omdat het cholesterolverhogend zou zijn. In feite zitten veel mensen door dit via de medicijnindustrie gecreëerde misverstand met een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals zink, vitamine A, B3, B12. en vitamine D. 

Vier belangrijke wetenschappelijke onderzoeken hebben volgens een artikel wat gepubliceerd was in het wetenschappelijk tijdschrift de Oxford Journals aangetoond dat een laag cholesterolgehalte leidt tot kanker. Andere onderzoeken die in hetzelfde blad gepubliceerd zijn zeggen dat het hartmedicijn statine juist zelf diabetes veroorzaakt. 

Wereldwijd gebruiken honderden miljoenen mensen statine als cholesterolverlagend medicijn op basis van verouderd onderzoek en frauduleuze bespiegelingen van de industrie.


Cholesterol is een belangrijke lichaamsstof

Cholesterol is een antioxidant dat voorkomt in alle lichaamscellen van de mens. Het is een essentieel onderdeel van het lichaam. Het heeft speciale functies zoals het vervoer door het lichaam van sex-hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron. De hersens bevatten 25% van het cholesterolgehalte in het lichaam. 

LDL-cholesterol wordt vaak aangeduid als de grote boeman die aderverkalking, beroerte en hartinfarcten veroorzaakt. In feite is LDL-cholesterol een stof die vitamine D, vetzuren, antioxidanten en cholesterol vervoert naar al het celweefsel van het lichaam. Het zorgt dus juist dat andere stoffen goed op hun plek aankomen. 

Medicijnen die LDL-cholesterol onderdrukken werken averechts op de algehele gezondheid van het menselijk lichaam.

Een ander product Glucose-fructosestroop

Industriële fructose is de oorzaak van hartinfarct, en diabetes. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken. Glucose uit fruit is gezond, maar een versynthetiseerde vorm b=van maissuiker is zeer ongezond. 

Dat soort ziekmakende producten mogen gewoon verkocht worden. Het geeft aan hoe belangrijk de macht van de industrie is geworden.


Miljardenwinsten met onzinnig medicijn statine

De enorme misvatting rond LDL-cholesterol zorgt voor miljardenwinsten van farmaceutische bedrijven. De werkelijke oorzaak van hartinfarcten en diabetes is fructose uit maissiroop en andere door de industrie geproduceerde geraffineerde producten. 

Fructose in vruchten is een heel ander verhaal. Het heeft dezelfde naam als industriële fructose maar dat is onterecht. Fructose is vruchtensuiker. Fructose die je binnenkrijgt door het eten van vruchten zijn juist gezond. 

Als er op de ingrediëntenlijst van een potje jam staat dat er vruchtensuiker in zit, dan is de de ongezonde industriële variant fructose.


Sponsoring is corruptie

Hartstichtingen in de VS en Nederland ontvangen geld uit het bedrijfsleven. Dat veroorzaakt belangenverstrengeling. De sponsoring van een Hartstichting door een voedingsfabrikant is in feite corruptie. Alleen heeft het een andere naam gekregen en is deze corruptie legitiem gemaakt. Een stichting zal nooit de hand bijten die het voedt. Als een bedrijf 100.000 euro of dollar geeft aan een stichting dan koopt het in feite een samenwerking. Men koopt een manier van producten aan de man brengen en men koopt het verspreiden van een visie die tot doel heeft de bedrijfsbelangen te steunen.
De feiten op een rij:

  • 1. Cholesterolverlagend medicijn statine is dodelijk want kankerverwekkend,
  • 2. Cholesterol is niet slecht voor het lichaam.
  • 3. Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten,
  • 4. Wetenschappers hebben zich aangesloten in een vereniging die de ziens- en handels wijze van de industrie aan de kaak stelt,
  • 5. Oorzaak van hartziekten, vaatziekten, kanker en diabetes zijn: wit brood, witte suiker, witte pasta en witte rijst.
  • 6. Ondanks dat er geen wetenschappelijk verband is tussen cholesterol en hartinfarct blijft hier door de voeding- en medicijnindustrie continu op gehamerd worden,
  • 7. Het diabetesmedicijn statine verhoogt de risico op diabetes,
  • 8. Bedrijven verdienen wereldwijd 150 miljard dollar per jaar aan cholesterolfraude,
  • 9. Fabrikanten verkopen margarine en  vegan smeersels met linolzuur wat juist hartinfarcten veroorzaakt,
  • 10. Voedingsgiganten sponsoren stichtingen zoals Hartstichting en Voedingscentrum en kopen hiermee de verspreiding van hun visie en promotie van hun producten. Dit is in feite gelegitimeerde corruptie.


Bronnen bij artikel over cholesterol


  1. Onderzoek ravnskov: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4908872/
  2. Onderzoeker Melchior Meijer: http://www.totalhealthclinic.nl/gezondheidsinformatie/becelenmargarine.htm
  3. Boek ravnskov: http://www.succesboeken.nl/boek/9789079872305/Feiten_en_fabels_over_cholesterol#.VdWNL4jtmko
  4. Robert van Hoenselaar: http://www.foodlog.nl/artikel/hartgezondheid-linolzuur-aantoonbaar-onbewezen/
  5. http://qjmed.oxfordjournals.org/content/early/2011/12/08/qjmed.hcr243.full.pdf?keytype=ref&ijkey=kZGZxqVjYWEOtoc
  6. http://people.csail.mit.edu/seneff/why_statins_dont_really_work.html
  7. http://www.spacedoc.com/statin_scam
  8. http://qjmed.oxfordjournals.org/content/early/2010/11/29/qjmed.hcq230.full
  9. http://cspi.net/integrity/nonprofits/american_heart_association.html