Roeren in de soep maakt lichtfrequentie beter opneembaar
Neem nog even het roeren in een pan soep in je imaginatievermogen. We weten op zich, als we rationeel denken, dat een soep al na 2, 3 of 4 keer rond roeren genoeg gemengd is.
Maar toch blijven we extra roeren. Dat is helemaal niet erg! We zagen immers dat alles ronddraait in de kosmos, en roeren is ook een soort ronddraaien. We zagen ook dat homeopathische middelen sneller door het water worden opgenomen als het mengsel draaiende tot stand wordt gebracht.
Nu is het zo dat alles wat wordt rondgedraaid de neiging heeft om zich aan de zwaartekracht te onttrekken. Het is een natuurwet dat alles wat ronddraait de neiging heeft om van de aarde op te stijgen. Het ronddraaien in de pan zorgt er dan ook voor dat aan de zijkanten, waar de draaiing het sterkst is, de soep gaat stijgen, we maken een kleine draaikolk in de pan.
Zo komen de onzichtbare voedselkrachten beter in het water terecht, en dus ook de lichtkrachten en magnetische krachten uit het voedsel. Deze komen in het water terecht. Op deze manier maken we de soep wat de etherische waarden betreft makkelijker opneembaar voor ons lichaam.
Daarnaast wordt er ook gezegd dat als water ronddraait, het water meer gezuiverd wordt. Ook in waterzuiveringsinstallaties worden er op deze manier van ronddraaiende krachten gebruik gemaakt. Het residu, de watervervuiling, zakt dan naar onderen.
Zelfs de piramide van Cheops was ooit een waterzuiverend object, maar thans stroomt er geen water meer door.
Veel van de gangen zijn niet bewandelbaar door mensen, en men heeft zich altijd lang afgevraagd waarvoor ze zouden kunnen zijn.
De gangen zijn in veel gevallen gericht op sterren als Sirius en sterren van het sterrenbeeld Orion. De antieke Egyptenaren wilden het water wat door de piramide stroomde, extra sterrenkrachten geven op deze manier.
Op aarde zien we dat rivieren van nature meanderen, waardoor de buitenbocht van een rivier alsmaar uit blijft snijden. Deze krachten zijn enorm groot, en in gebieden waar rivieren iets sneller stromen, of ten tijde van grote regenval, kunnen de rivieren hele gebouwen meeslepen en afbreken wat mensen hebben neergezet.
Deze ronddraaiende krachten kunnen in een soeppan ook grote veranderingen veroorzaken, waardoor de soep lekkerder gaat smaken, want allerlei voedingsstoffen worden weggeslingerd uit het voedsel, en komen in het water terecht. Het lijkt bij observatie van mensen die in de keuken werken een soort inwendige logica te zijn om soep te draaien, te roeren.
Deze ineigen logica van het roeren past vrijwel iedereen toe. Overigens zijn er nog veel meer draaiingen die in het lichaam van de mens afspelen, denk bijvoorbeeld aan chakra's die draaien, of het etherische veld van de microkosmos dat ook draait.
De reden voor het draaien in de soeppan, is dat het eten vele malen makkelijker wordt opgenomen, als de voedselwaarden opgenomen zijn in water. Het is een bewerking die niet industrieel is, maar handmatig.
Daarnaast is het zo dat we al roerend een positieve intentie hebben, namelijk de soep lekkerder maken. Deze intentie kunnen we gelijk stellen aan het wijden van voedsel.
Wanneer de soep wordt klaargemaakt door iemand die spiritueel ontwikkeld is, die al een begin van zijn hogere lichamen heeft gemaakt, dan stroomt er hele andere energie door zijn handen en ogen, en daarmee worden de lichtfrequenties van de soep meer bevrijdend.
Dat geeft tegelijk aan dat het zo belangrijk is om zelf eten te mal
ken en niet een pakje soep of blik soep open te trekken en snel te verwarmen in de magnetron.
Dat zijn industriële methoden, maar eigenlijk zijn deze ingeblazen door de tegenmachten, om de Mensheid massaal minder kans te geven op zelfbevrijding.
Een thee van kruiden kunnen we zien als een soort kleine kruidenbouillon. We maken de thee soms zoet met honing.
Honing wordt gemaakt door het uit de honingraten te slingeren. Zonder draaien is er geen honing. Ook de bijen draaien hun dansen voor de bijenkorf, en spreken daarmee een taal. 6 keer linksom, vervolgens een achtje maken, en drie keer rechtsom draaien, betekent dat er een bloem groeit in het noorden, half zo ver als van hier naar de boom waar geen bloesem meer aan zit.
Dus aan honing is heel wat gedraai vooraf gegaan. Maar wat doet de mens als hij zijn mini kruidenbouillon met honing mengt, nadat hij zijn thee inschenkt?
Hij draait de honing in het water rond, zodat alle bloemkracht in het water kan worden opgenomen. Het draaien doet de honing één worden met het water. Wat eens licht opving als bloem wordt nu overgebracht op het water, en wij belevendigen het water met extra lichtkracht, door het te draaien.
Zoals een homeopathisch medicijn draaiend wordt aangemaakt, zo maken wij onze medicinale kruidenthee klaar. De middelpuntvliedende krachten heffen de zwaartekracht op, waardoor de etherische lichtkrachten beter in het water oplossen. De bloemenergie die de bijen verzamelden worden plechtig overgedragen aan het warme water van de theedrank.
Verder lezen:
Artikel 9 Waar komen ziekten vandaan?
Laatste update
5-12-2023
Kies hieronder waarover je vandaag wilt lezen
Rudolf Steiner: "Wetenschap wordt spiritueler en spiritualiteit wetenschappelijker."
Voeding en spiritualiteit zijn vormen van licht
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.